Загородный дом в Канаде 4





Резиденция Бромонт (Bromont Residence) в Канаде от Blouin Tardif Architecture-Environnement.

Этот простой деревянный дом построен на живописном лесном участке в 53 километрах от Монреаля.

Дом расположен на наклонной лужайке среди огромных камней, первый этаж находится практически в цоколе, открываясь в сторону склона.

В наружной отделке использованы доски от старого сарая, что совместно с традиционной формой придаёт дому уютный патриархальный вид и усиливает ощущение преемственности.

Название: Резиденция Бромонт (Bromont Residence)
Расположение: Бромонт, Квебек, Канада
Архитектура: Blouin Tardif Architecture-Environnement
Строительство: 2011-2012
Общая площадь: 251 м2
Фото: Steve Montpetit
Источник: Homedsgn

В этом проекте интересно: простая форма и отделка, сочетающиеся с современными линиями, живописное окружение, удачное использование естественного рельефа.

[spoiler]Situated on a hill in the undulating countryside of Bromont, this secondary residence sits, between forest and clearing, at the end of a road burnished by time. The challenge consisted of evoking the vernacular architecture of the Eastern Townships while affirming the project’s contemporary nature and integrating the building into the landscape with minimal impact. The project blends with its surroundings through the simple forms of the rectangular plan and the metal gable roof.

Fitting with the site’s topography, the lower level opens out to the south. The grading of the openings and the orientation take advantage of the wooded site, ensuring sheltering from the sun in summer and net heat gains in winter.

The main floor includes a living space with openings positioned to frame the views and a cedar cathedral ceiling, reflecting the majesty of the outdoor panoramas. The layout encourages hospitality and offers the potential for evolving over time (to become bigenerational).

The barn-wood cladding gives an impression of permanence. Aside from the simple volumetrics, the contemporary intervention is indicated by the bright blue of the main entrance and the chased fenestration. The cantilevered veranda emphasizes today’s aesthetic and projects the occupants into the landscape.[/spoiler]

0 0 vote
Article Rating




Subscribe
Уведомить
guest
2 Комментарий
Inline Feedbacks
View all comments
Евгений
Евгений
7 лет назад

Интересное решение. Снаружи сарай сараем, а внутри-вилла. Очень подходит для России.

Натан Соломонович
Натан Соломонович
7 лет назад

В России и так сараев хватает…Надо таки по-человечески. Я так думаю…