Расширение дома в США 5





Резиденция на 20-стрит (20th Street Residence) в США от SFOSL.

Этот небольшой городской дом был полностью реконструирован и расширен вверх.

Дополнительный третий этаж представляет из себя комбинацию закрытого и открытого пространства, где разместилась общая зона с кухней-столовой-гостиной и просторная терраса. Надстройка со стороны улицы защищена автоматическим металлическим экраном, а с обратной стороны есть мостик, ведущий в небольшой сад.

На втором этаже расположены четыре спальни, а в нижнем уровне — гараж. В процессе реконструкции остался практически без изменений, так как это требуют местный регламент.

Название: Резиденция на 20-стрит (20th Street Residence)
Расположение: Сан-Франциско, США
Архитектура: SFOSL
Строительство: 2012
Общая площадь: 207 м2
Фото: Bruce Damonte
Источник: Dezeen

В этом проекте интересно: , небольшой с садом, эксплуатируемая терраса.

[spoiler]Our client came to us with a worn down home on Potrero Hill. The client’s main goal was gain more space – to achieve this it soon became evident that expanding up through the roof was our only way. This would not only meet their needs, but would take advantage of the view overlooking the Bernal Heights Park and San Francisco Bay. The existing 1575 sq. ft. became 2225 sq. ft. – and the sleeping and bathing would remain on the 2nd floor – while the public functions would rise to an addition on the roof.

One developer originally built the house and all facades on the block are identical. We were therefore not permitted to alter the existing facade other than replace windows and cladding due to the historic designation of the block. As the home faces south, the new dining and living space would be overly hot due to the large window opening and the need arose for a flexible sunscreen to provide protection from the sun. By perforating the skate-ramp clad sunscreen with a pixilated image of the street we combined the City Residential Design Guidelines, the shading strategy and the City’s wish to embrace the character of this block.

We chose to fully comply with all the zoning regulations, and let that be the solution to our design strategies. We maneuvered through many City issues, but managed to solve the project requirements within the mandated street front setback of 15 feet, extending 32 feet in height. The terraced garden in the back connects the more private and secluded 2nd floor to the living area on the 3rd level through a pathway of stairs and a new catwalk bridge. This allows the owners’ two dogs a free passage to the rear yard. For the interior we embraced the client’s love of raw construction materials. They especially wished for many visible and unpainted wooden surfaces combined with brightness and gloss. We recycled wooden roof joists and custom-built a shelving system. PSL beams were used for the stair connecting the old house to the new, and OSB sheets connected the 2nd floor to the entry.

To weave the house into the urban fabric the building was clad in the inexpensive Skatelite material, used to make skateboard ramps. This material, with its precision, makes the building autonomous and differentiates it from the neighboring houses – but simultaneously it enhances the original design by distilling down the primary elements of the original vernacular – in that sense the building once and for all reaches its full potential within the frame of the old style.[/spoiler]

0 0 vote
Рейтинг статьи




Subscribe
Уведомить
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments