Загородный дом в Греции 3





Дом в Психико (Psychiko House) в Греции от Divercity Architects.

Этот современный дом завершён в этом году в богатом пригороде греческой столицы.

Визуально и стилистически дом разделён на три зоны: нижний уровень вдохновлён оборонительными скалами Акрополя, верхний этаж выполнен в стиле амфитеатра с экспансивным видом на город, а прозрачная гостиная занимает место в центре, открываясь в сторону небольшого двора с бассейном.

Проект содержит множество сюрпризов игры со светом и масштабом, конструкция использует напряжённость в отношениях между конфликтующими элементами — непрозрачностью и прозрачностью, близостью и открытостью, кривыми линиями и прямоугольной геометрией. Наружная стена, одетая в , надёжно защищает внутреннее пространство от внешних вторжений, создавая интимный сад, который открывается в сторону соседнего здания, также принадлежащего этой же семье. широкой дугой повторяет форму плана.

Название: Дом в Психико (Psychiko House)
Расположение: Психико, Афины, Греция
Архитектура: Divercity Architects
Проектирование: 2007-2009
Строительство: 2009-2012
Площадь участка: 1000 м2
Общая площадь: 600 м2
Фото: Erieta Attali
Источник: Designboom

В этом проекте интересно: , динамичная , прекрасный вид на город, натуральные материалы, большой .

[spoiler]This private residence in Psychiko, an affluent suburb of Athens, was designed for maximum freedom of movement and flexibility. The house is divided into three distinct zones: a stone core inspired by the defensive rock of the Acropolis, an amphitheatrical upper floor, imagined as a pair of binoculars framing the expansive city views, and a transparent living area that occupies the space between them. Each zone is connected through a notional ribbon running through the site.

A series of surprises playing with light and scale, the design exploits the tension between conflicting elements – opaqueness and transparency, intimacy and openness, curves juxtaposed with angular geometry. In contrast with the fluid interior, the external wall is clad in stone, sheltering the residence from the surrounding buildings. This boundary peels away to create an intimate garden that opens up to the neighbouring house, which belongs to the same family. The sweeping arc of the external wall is echoed by the swimming pool, a canal that connects the front and back of the house. With an entrance camouflaged in the stone wall, the marble garage doubles as a gallery for the owners’ collection of vintage cars and modern art. Glazed partitions, skylights, and slatted blinds allow natural light to penetrate the open-plan living spaces. A series of cuts and slits in the sculptural facade bring the outside in. Located on the first floor, the bedrooms are suspended in mid-air, with picture windows that frame the spectacular view across Athens. The effect is like standing on the edge of a diving board ready to plunge into the cityscape.[/spoiler]

0 0 vote
Рейтинг статьи




Subscribe
Уведомить
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments