Загородный дом в Австрии 6





L-Дом (L-House) в Австрии от Architects Collective.

Этот модернистский дом построен для молодой семьи в сельской местности на пологом склоне в окружении ухоженных живописных полей и видом на Альпы.

В принципе типичный для этого региона L-образный план получил дальнейшее развитие в сторону переосмысления и понимания современных концепций дома, энергии и жизни.

Дом выполнен в монолитных железобетонных конструкциях, в нём есть полноценный подвал, где расположен гараж и множество подсобных помещений.

Наверху в одном крыле находится общая зона, в другом — четыре спальни. Все комнаты выходят в сторону внутреннего двора с бассейном.

Название: L-Дом (L-House)
Расположение: Бургенланд, Австрия
Архитектура: Architects Collective
Проектирование: 2009-2010
Строительство: 2010-2012
Общая площадь: 450 м2
Фото: Hertha Hurnaus
Источник: Architecturenewsplus

В этом проекте интересно: живописное окружение, эффектная и функциональная планировка, монолитные железобетонные конструкции, внутренний двор, .

[spoiler]Designer’s statement

Living surrounded by the brilliance of natural light

The new home for a young family is located on the outskirts of a small settlement in the South of Austria’s Burgenland region and is harmoniously placed into the hilly landscape. The traditional and typical L-shaped floor plan of the region was developed further in an imaginative and thoughtful way advancing modern home, energy and living concepts.

The client wished for a contemporary living experience that is blended into the surrounding landscape. The result is a surprising habitat that reflects the way the family lives incorporating design quality, sustainability and functionality in everyday life. The L-House is an avant-garde architectural gem that merges the needs of it’s residents with the environment.

L-Form

The typical and historical L-shaped building type of the region provided the impetus for the architects to translate the typology into the 21st century with this distinct landmark structure.

Living Structure

Cantilevering the corner of the L-shape created a covered entrance area that leads into a two-storey foyer and a courtyard. The upper level is divided into a bedroom and a living-dining-kitchen zone. Between the two areas is a continuous open space that is flexible and can be altered over the years by the residents. Currently the space is being used as a children’s play and reading area.

Natural Light

The house, with 300 m2 of usable floor area, impresses with its large glass facades, providing generous views of idyllic rolling hills and flooding the interior with natural light. The deliberate and expressive building form establishes a dialogue with its surrounding landscape and feels light and airy. At the same time, the building achieved the very stringent local classifications of a very-low-energy-house by using triple panel glassing. Additionally, the building’s orientation and its deep overhangs increased the comfort and lowered the energy costs for the inhabitants. Light, design and comfort are the key elements of this bright gem in Southern Burgenland.[/spoiler]

0 0 vote
Рейтинг статьи




Subscribe
Уведомить
guest
1 Комментарий
Inline Feedbacks
View all comments
up_today_arch
8 лет назад

Хороший дом, острые формы, но очень спокойное впечатление от архитектуры…